Brass4BooBs

geplaatst in: Geen categorie | 1
2

Een idee uit Engeland. Enkele jaren geleden gingen er wat muziekdames naar de Brassband Summerschool. Ellen, Barbra, Els, Ineke gingen al meerdere malen, ik voor het eerst.

Met alle vrouwelijke deelnemers gingen we samen musiceren en werd er gepraat over Boobs and Brass.

Boobs and Brass bestaan al 10 jaar en de opbrengst is altijd voor de borstkankerstichting. Ze zijn enorm fanatiek. Ze hebben intussen heel veel geld op gehaald met musiceren.

Terug thuis liet ik mijn speldje met het logo van Boobs&Brass zien dat ik gekregen had. De reacties bij de dames van Euphonia Goes waren zeer enthousiast en er werd al snel geroepen, moeten we ook doen! (Euphonia bestaat in 2017, 130 jaar). Uiteindelijk hebben we besloten alleen verder te gaan.

Daar heb je vooral veel tijd voor nodig en enthousiaste dames. Met een kleine groep gingen we aan de slag. Sacha, Esther en ik. Het ging reuze soepel met het vinden van een dirigente, een zangeres, een comédienne voor onze damesfanfare. Mannen die helpen met geluid en licht, maar een speciale dank is er voor Desiree. Zij heeft het logo gemaakt en loodst ons door het sociale medianetwerk, een goede website en een goede facebooksite. Het vinden van 40 enthousiaste muzikantes? We hebben gelukkig een groot netwerk omdat we in diverse orkesten spelen, dat ging dus ook soepel. Terwijl ik dit schrijf komt er een tenorsax bij! Nog voor de kerst hebben we al een paar giften gekregen, hartverwarmend.

Ik speel in dit orkest trompet net als in Artis Dulcedo, een symfonieorkest in België, de cornet is voor Excelsior Kloetinge en de bugel voor Euphonia Goes.

We hebben gekozen voor de fanfarevorm omdat er meer fanfares voorkomen in Zeeland en omstreken en vooral meer vrouwen in de fanfares. Deze vrouwen spelen allemaal al in een orkest en geven hun spaarzame tijd voor de Brass4BooBs. Chapeau!

 

Vivian Dagevos-Rap

secretaris, trompet

Een Antwoord

  1. Wat een mooi initiatief! Graag kom ik in contact met jullie organisatie. Wellicht kan De Groene zuster naast de concerten extra info geven over gezonde borsten en thermografie.

    http://Www.degroenezuster.nl

    Met vriendelijke groet
    Francine vanBroekhoven

Laat een reactie achter