Dineke Ruissen

Ik ben 61 jaar en ben mijn muzikale carrière begonnen op 7 jarige leeftijd bij (toen nog) fanfare Ons Genoegen Kapelle. Ik speelde daar althoorn. Op 22 jarige leeftijd ben ik verhuisd naar Arnhem en ben toen, na 3 jaar niks te hebben gedaan, lid geworden van Harmonie Crescendo in Elden. Inmiddels was ik overgestapt naar euphonium. Ik heb met heel veel plezier gespeeld in die vereniging. Maar na 3 jaar besloten mijn man ik ik terug te keren naar Zeeland en kwamen we in Vlissingen terecht. Inmiddels was mijn oudste dochter net geboren, maar toch ben ik onmiddellijk op zoek gegaan naar een nieuwe club en dat werd Koninklijke Harmonie Ons Genoegen Vlissingen. Na een aantal jaren zijn we weer verhuisd, nu naar Oost-Souburg. De eerste tijd bleef ik gewoon lid van Ons genoegen, maar op Souburg hadden we Vlijt & Volharding en dat was toch wel een hele goede vereniging. Het begon een beetje te kriebelen. In de loop van de jaren zijn er nog 2 dochters geboren en toen ze een jaar of 8 waren zijn ze op blokfluitles gegaan bij Vlijt. Zodoende kreeg ik ook een beetje contacten daar. Toen de jongste een jaar of 13 was, ben ik eerst naar de muziekschool gegaan om mijn niveau een beetje op te krikken en na het behalen van mijn D- diploma ben ik lid geworden van Vlijt. Ook Ons Genoegen ben ik altijd trouw gebleven. Twee hele verschillende verenigingen, maar dat maakt het juist leuk. Behalve zo nu en dan invallen bij een andere vereniging, doe ik er niks extra’s meer naast. Dat heb ik wel gedaan in het verleden, maar ik heb aan 2 verenigingen op zich wel genoeg. De jaren gaan ook een beetje tellen. Maar het is en blijft een leuke hobby! Ik verheug me dan ook op het spelen in het projectorkest brass4boobs!

Mariska Bosselaar
Ina Dellebeke

Ik ben alleenstaand, heb 3 kinderen en woon in Heinkenszand. Ik ben werkzaam als registrator bij het Zeeuws Museum in Middelburg. Sinds 1965 ben ik lid van Brassband Excelsior ’s-Heer Arendskerke. Na bijna 40 jaar solo-cornet te hebben gespeeld ben ik 5 jaar geleden overgestapt naar de althoorn, waarbij ik (afwisselend met mijn dochter) de solo of de 1e hoornpartij voor mijn rekening neem. Verder werk ik regelmatig mee aan projecten van DeltaBrass en vind ik het ook leuk om bij een collega muziekkorps in te springen als het nodig is. Bij Brass4BooBs bespeel ik de euphonium.

Elza Braber
Trijntje van Cranenburgh

Eerst wat over mezelf. Ik woon alleen, heb drie lieve kinderen, alle drie gelukkig getrouwd en 5 hele lieve kleinkinderen. Ik ben lid van Veere’s Genoegen. Daar ben ik begonnen op de blokfluit. Mijn eerste blaasinstrument was de bugel. We hadden destijds een groot jeugd orkest onder leiding van Bram van Overbeeke. We kregen muziekles via de vereniging. Ik heb met veel plezier mee gedaan aan de KNF studie weekenden. Wij hebben nog ieder jaar een studie weekend van Veere’s Genoegen. Pas later kwam de muziekschool erbij. Ondertussen ben ik overgestapt op de bariton. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. We hebben een hele leuke vereniging. Er spelen best wat familieleden mee, twee dochters, Hendrikje op trompet en Johanna op bugel, schoonzoon Maarten op slagwerk, twee zussen, Neeltje en Johanna op cornet en bugel, nichtje Sophie alt saxofoon en Peter op de bas, die hoort er ook nog steeds bij. Het is zo leuk om samen muziek te maken! Wij repeteren op vrijdagavond. We hebben een hele fijne club, met een hele leuke dirigent(Thomas Bruijns) waar niet alleen muziek gemaakt wordt, maar waar ook veel aandacht voor elkaar is! In goede en slechte tijden! Ik hoop nog lang muziek te kunnen maken en hoop vooral dat we met Brass4Boobs veel geld kunnen ophalen voor de Mammapoli van het ADRZ.