Esther Abrahamse 

Ik bespeel de (bes)Bas bij muziekvereniging EMM uit Serooskerke. Op straat en/of tijdens optredens met boerenkapel Dubbelhard(t) speel ik op een sousafoon.

 

Sanne Borgt

Speel nu bijna drie jaar bas, nadat ik ben begonnen op cornet en overgegaan was op hoorn besloot ik dat ik toch liever tussen het zwaardere geweld zat. Ik speel in fanfare Excelsior uit Terhole, en speel sinds oktober ook in het GUHO (Gents Universitair Harmonie Orkest).

 

Pauline Pankow

Ik wilde als 9 jarig meisje piano gaan spelen. Dit mocht niet, ik mocht wel in de fanfaren Rillandia gaan spelen. Een paar weken theorie en toeteren maar. Eerste op een corhoorn, daarna bugel. Later kwam ik ergens terecht waar ze geen bugel nodig hadden maar wel een euphonium. Heerlijk! Dit instrument heb ik jaren gespeeld, in Ritthem en later eerst als invaller in Nieuwland, jawel, bij de beruchte Cora! Dit beviel zo goed dat ik daar nu als lid meespeel. In het leerlingenorkest was een vacature voor de es-bas, dat doe ik nu al bijna twee jaar naast het euphonium spelen. Gelukkig hoef ik niet te kiezen, ik zou het echt niet weten!

Henrietta Joosse

Al jong was ik betrokken bij de muziek. Maar speelde geen instrument. Vond majorette zijn veel leuker.

Mijn vader zei toen: als je bij de muziek wilt blijven op het moment dat je benen niet meer zo mooi zijn, moet je zeker een instrument gaan leren bespelen. We hadden klassikaal al blokfluitles gehad en ik kende de noten. Een muziek leraar van de muziekschool uit Hoogeveen kwam naar onze school in Noordscheschut om koperles te geven. Begonnen op cornet, maar daar kon ik niets mee met zulke grote lippen. Het werd een tuba. En al snel mocht ik meespelen met het fanfare orkest “Irene” in Nieuweroord ( gemeente Westerbork). Dat werd een avondje orkest en een avondje majorette. Toen ging ik studeren in Epe en daar hadden ze Koninklijke Harmonie Epe. En mocht tijdens mijn studie tijd een toontje meespelen op de tuba. Ik werd aangenomen in Der Boede in Koudekerke, In Epe gaven ze aan dat als ik naar Zeeland ging, ik zeker in een Brass Band moest gaan spelen. Wat was dat nou weer……………?

Rond sinterklaas speelde ONDA Middelburg op de bovenste verdieping van V&D in Middelburg en ik was meteen verkocht. Maar een tuba bespelen kon daar niet ivm een vaste bezetting en deze heette in eens geen tuba maar eufonium. Er werd een bas aan huis gebracht; of ik dit maar eens wilde proberen, want daar hadden ze nog gebrek aan. Een meisje op een bas dat was voor mij vreemd. Maar hij is gebleven en ik speel nu al ruim 35 jaar in nu Brass Band Middelburg en ben echt gaan houden van de muziek en het instrument.