Borstkankercentrum Zeeland

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft de ambitie om de mammazorg voor de Zeeuwse patiënten te verbeteren en te behouden.

Het ADRZ heeft in Vlissingen een nieuw borstkankercentrum Zeeland gefaciliteerd. De spreekkamers van de betrokken medisch specialisten zijn naast de onderzoekskamers van de radiologie gevestigd. Op deze manier wordt een bezoek aan het borstkankercentrum in Vlissingen voor de patiënt zo makkelijk mogelijk gemaakt. In Goes wordt ook mammazorg geleverd. Binnen het borstkankercentrum wordt gewerkt met een multidisciplinair team. Dat wil zeggen een team van verschillende disciplines. Dat zijn  mammachirurgie, mammaradiologie, plastische chirurgie, radiotherapie, oncologie en pathologie. Samen met verpleegkundig specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen en laboranten richten deze medisch specialismen zich op uniforme processen en excellente klantgerichtheid.

De patiënten die op het centrum komen ondergaan binnen korte tijd veel onderzoeken en de spanning voor de uitslag en eventuele vervolgstappen is vaak groot. Vanuit een gezonde situatie is iemand in korte tijd kwetsbaar. Een vriendelijke en juiste bejegening én korte toegangs- en doorlooptijden zijn van essentieel belang.

De persoonlijke benadering staat centraal in het nieuwe borstkankercentrum Zeeland. De patiënt wordt gastvrij ontvangen in een wachtruimte die voldoende privacy biedt en een warme, vriendelijke uitstraling heeft. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Stichting Vrienden van het ADRZ en een aantal andere sponsoren, waaronder Stichting Brass4BooBs.

 

CZ: borstkankerzorg ADRZ ‘Beste Zorg’

Zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het ADRZ ingedeeld in de categorie Beste Zorg. Dat is de hoogst haalbare categorie. CZ stelt strenge voorwaarden aan de kwaliteit bij de indeling in de categorie Beste zorg. Zo moet het ziekenhuis voldoen aan diverse voorwaarden rond voorzieningen, apparatuur en registratie. Daarnaast zijn normen gesteld voor Medisch specialisten, doorlooptijden en het aantal borstkankeroperaties.

ADRZ is trots dit certificaat waardig te zijn en wil met de huidige verandering en inrichting van het nieuwe borstkankercentrum Zeeland nog betere zorg leveren.