‘Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare’

De missie van Brass4BooBs is gebaseerd op bovenstaande uitspraak van Aldous Huxley.

Brass4BooBs is een project orkest in Zeeland. De naam zegt het al, muziek maken voor een goed doel, namelijk het onderzoek naar en de (preventieve) behandeling van borstkanker.

Brass4Boobs is een fanfareorkest met alleen vrouwelijke muzikanten onder leiding van dirigent Cathy Kotoun.

Als initiatiefnemers van Brass4BooBs vinden wij, Vivian Dagevos, Sacha van As en Esther Vlieger het belangrijk om muziek te maken en daarmee mensen te raken. Juist daar, waar woorden vaak tekort schieten.

 

Het idee is overgenomen uit Engeland, daar bestaat het fenomeen Boobs&Brass. Deze Engelse brassband heeft inmiddels 162.363 pond kunnen doneren aan een goed doel ten behoeve van borstkanker.

 

Omdat borstkanker een van de meest voorkomende kanker is bij vrouwen hoopt Brass4BooBs een mooi bedrag bij elkaar te musiceren, zodat er hopelijk in de toekomst meer kans is op genezing of een betere kwaliteit van leven is.

 

Vanaf februari 2017 start het orkest met repeteren . Met tot slot in de borstkankermaand oktober van 2017 twee benefiet concerten te geven. Hieraan zal ook medewerking worden verleend door Marjon van Iwaarden en Zeeuwse Sien.